Tentoonstellingen

Op de Wereldshow in Napels hebben onze leden geen prijs weten te bahalen.

Bij Vogel 23 in Zwolle hebben enkele leden mee gedaan. Ook hier werden mooie resultaten behaald o.a. 4x Goud, 3x Zilver en 1x Brons

Op de District TT van december 2022 hebben bijna alle inzenders (te veel om te vernoemen)in de prijzen gevallen.   Gefeliciteerd met de gewonnen prijzen.

Op de ITT te Arnemuiden van 20 t/m 2 oktober 2022 hebben 11 leden van onze vereniging deelgenomen en hebben hierbij goede resultaten behaald. M.T. de Loof behaald 2x Goud en 1x Zilver en een oorkonde met een eerste kweek van de Mexicaanse Siala, vervolgens waren de prijzen als volgt verdeeld. 8x Goud was er voor W. Brand, 4x Goud voor A. Davidse, 3x Goud voor P. Baan en J.A. Blaakman, 2x Goud voor L. v. Moolenbroek, P. Dekker, J. Verstraate en R. Schot en een Bondsmedaille, 1x Goud voor C.W. v. Moolenbroek en voor H. Lipowski was er een Bondsmedaille.

Allen gefeliciteerd.Mexicaanse Sialia b

 

Op de Nationale Kampioenschapppen van de Speciaalclub Natuurbroed Gouldamadines Nederland te Elst zijn door onze leden,  W. Brand en P. Dekker mooie resultaten behaald.

Gouldamadines Elst 2022

De resultaten van Wilfred Brand zijn,   

Stam. Zwartkop groen man , 92 92 92 92 , kampioen 374 punten.  

Stam. Zwartkop blauw pop , 90 91 90 91 ,  kampioen 367 punten.  Zijn overige punten zijn: Stel.Zwartkop groen man , 93 94  kampioen 187 punten.  2x 91  en  4x 90 punten

 

Peter Dekker behaalde zilver met een EK Oranjekop paarsborst van 93 punten.   Zijn overige punten zijn: 1x 92 2x 91en1x 90 punten  

 

Tevens werd regio 2 derde in het regio klassement met de volgende topscorers: 

Peter van Belzen van Zanglust Arnemuiden

Remco Staal van Inter Scaldis Yerseke

Wilfred Brand van De Vogelliefhebbers Walcheren

  

Jaarlijks wordt door onze vereniging een tentoonstelling georganiseerd. Een tentoonstelling is voor een kweker een goede manier om  de kwaliteit van de gekweekte vogels te ontdekken. Naast onze eigen tentoonstelling kunnen kwekers ook deelnemen aan tentoonstellingen die door andere verenigingen georganiseerd worden zoals een internationale of bijzondere tentoonstelling. Door deel te nemen aan andere tentoonstellingen, heeft de kweker de mogelijkheid de kwaliteit van de vogels beter te leren kennen, contact te leggen met andere kwekers en lering te ondervinden door het oordeel van de goed opgeleide keurmeesters.

Ook jeugdleden van onze vereniging nemen deel aan de jaarlijkse Jeugdshow georganiseerd door het districtbestuur. Op deze dag leren de jeugdleden spelenderwijs omgaan met het systeem dat toegepast wordt om de vogels te keuren. Daarnaast ontvangen de jeugdleden veel tips om hun vogels goed te verzorgen. Voor onze jeugdleden is de Jeugdshow een jaarlijks uitje waar ze naar uitkijken.